SZIRA-AQUA  Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Kapacitásbővítő beruházás a Szira-Aqua Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 22.123.112 ft

A támogatás mértéke: 50%

 

Projektünk során a következő „Új eszközök” beszerzésére került sor:

1 db JCB JS 145W típusú gumikerekes kotrógép: Számunkra a jövőbeni munkálataink során elsődleges feladata az öntözőrendszerek telepítéséhez kapcsolódó földmunkák végzése lesz. Csatlakoztatott kanálmérettől és kialakítástól függően használjuk földalatti csővezeték fektetéséhez, kiássa a szükséges munkaárkokat az igényelt mélységig, valamint részt vesz az egyéb földmozgatásban, teherjárműre rakodásban is. A munkagép hajtóegysége egy 4 hengeres közvetlen befecskendezésű Isuzu motor, mely teljesíti a TIER 4i követelményeket. Maximális ásási mélysége 5 és 6 méter és a gép tömített csapokkal ellátott, nagy igénybevételnek ellenálló, - három részre osztott TAB gém szerkezet van felszerelve. Terheléstől függően az AMS (Advanced Management System) rendszer automatikusan váltja a hidraulikát „Maximális teljesítmény” és „Economy” funkció között. Az „Economy” maximális üzemanyag hatékonyságot biztosít normál ásási feltételek mellett a hidraulikanyomás, hidraulikamennyiség és motorfordulatszám csökkentésével. A gép műszakilag jelentős előrelépést jelent a meglévő típusokhoz képest. A munkavégzés hatékonyabbá és precízebbé válik, mint ezt megelőzően lehetséges volt.

1 db Trimble R8s GNSS rover vevő vezérlővel, szoftverrel és tartozékokkal: Az eszköz egy kifinomult műholdas helymeghatározó berendezés, melyet földmérések végzése során használunk. A legmodernebb GPS megoldásokkal az öntözőrendszer kialakításának, elvezetésének megtervezéséhez és kivitelezéséhez nyújt elengedhetetlen segítséget. Az R-Track technológiának köszönhetően bármilyen rendelkezésre álló műholdat képes bevonni a pozíció meghatározásához időjárási anomáliáktól függetlenül. A vevő egységet kifejezetten rovernek fejlesztették ki, így használható a mérések során bázisként is. Ez nagy sebességet, nagyobb pontosságot és a permanens állomások helyétől teljes függetlenséget biztosít.1 db HÜRNER 315 WeldControl EF félautomata jegyzőkönyvezős tompa- és fűtőszálas hegesztőgép: A berendezéssel, az általunk telepített rendszerek nyomócsővezetékeinek összeillesztését, hegesztését végezzük tompa eljárással. A gép félautomata jegyzőkönyvezős rendszerrel dolgozik 90-315 mm-es vezetékátmérők között. Beszerzésével cégen belül tudjuk végezni a vezetékhegesztéseket, nagyobb átmérőkkel, kiváltva az alvállalkozót.  

A jelen fejleszteni kívánt tevékenységünk során kívánjuk hasznosítani a korábbi „GOP-2011-1.3.1/C Innovációs eredmények hasznosításának támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások részére” című felhívásra benyújtott GOP-1.3.1-11/C-2012-0986 azonosítószámú projektünk alatt létrehozott innovatív szolgáltatást. A pályázaton beszerzett dréntisztító berendezés, minikotró, valamint lánctalpas kotró szintén az öntözőrendszerek telepítésében és karbantartásában vesznek részt és hasznosulnak a jelenlegi pályázat során is, melyben új árokásó rakodó, GPS és tompahegesztőgép beszerzésével még pontosabban és hatékonyabban végezhetjük a munkát.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.08.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00604